تاثیر روابط اجتماعی بر سلامت روان

تاثیر روابط اجتماعی بر سلامت روان

در این مقاله قصد داریم درباره تاثیر روابط اجتماعی بر سلامت روان توضیحاتی دهیم.

گذراندن اوقات خود با دوستان و عزیزان تاثیرگذاری زیادی بر روان و جسم شما می گذارد.

این تاثیرات می تواند تاثیرات مثبتی چون جلوگیری از افسردگی و اضطراب، تاثیرات منفی همچون حسادت و مقایسه خود باشد.

تاثیر انزوای اجتماعی بر سلامت روان

فقدان ارتباطات اجتماعی اغلب سلامت روان را ضعیف می کند.

احساس تنهایی و انزوای عینی اجتماعی افراد را در خطر داشتن روابط اندک قرار می دهد.

برخی از عواملی که در انزوای اجتماعی نقش دارند عبارتند از:

  • تنها زندگی کردن
  • عدم حمایت اجتماعی
  • شبکه اجتماعی کوچک
  • ارتباط کم با دیگران
    مشارکت کم در فعالیت های اجتماعی

گروه هایی که در معرض انزوا قرار دارند شامل سالمندان، افراد دارای معلولیت، جوانان، مهاجران و افرادی که در مناطق روستایی زندگی می کنند، می باشد.

پیامدهای سلامت روان مرتبط با انزوای اجتماعی عبارتند از:

  • افزایش التهاب و ضعف سیستم ایمنی
  • اختلال در الگوهای خواب
  • زوال شناختی
  • توسعه زوال عقل
  • توسعه افسردگی
  • تمایل به خودکشی

پرورش ارتباطات اجتماعی حمایت حیاتی برای سلامت روان فراهم می کند، اما افراد چه اقداماتی می توانند برای تقویت رفاه اجتماعی انجام دهند؟

راهکاری جهت بهبود روابط اجتماعی

راهکاری جهت بهبود روابط اجتماعی
راهکاری جهت بهبود روابط اجتماعی

روابط اجتماعی سالم و قوی کمک می‌ کند تا افراد در جامعه شخصیتی فعال داشته و ضمن ارتباط با سایرین می‌ توانند روحیه ای بهتر و نرمال داشته باشند.

گاهاً بنا به دلایل مختلف افراد حتی در بزرگسالی نیز ممکن است در برقراری ارتباط با سایر افراد مشکلاتی را تجربه کنند و قطعاً چنین محدودیت‌ هایی در زندگی می‌ تواند آسیب‌ های زیادی برای سلامت روانی افراد به همراه داشته باشد.

اغلب افراد با روابط اجتماعی ضعیف به دنبال راهکارهای موثر جهت بهبود آن هستند و تا حد زیادی متخصصان می‌ توانند در این زمینه به مراجعین یاری رسانند.

زمانی که برای بهبود روابط اجتماعی از کارشناسان و مشاوران راهنمایی لازم را دریافت می‌ کنید.

قطعاً آنها با شما همراه خواهند شد تا از قدم‌ های کوچک شروع کرده و با ارتباط محدودتر با سایر افراد می‌ توانید در آینده نتایج موثر و بزرگی را دریافت نمایید.

قبل از هر چیز باید میزان اعتماد به نفس خود را افزایش داده و به نوعی خود را مجبور کنید تا بتوانید به عنوان یک فرد اجتماعی جایگاه خود را بپذیرید.

قطعاً در چنین شرایطی پذیرش اطلاعات از طرف مشاورین راحت‌ تر انجام شده و خیلی بهتر می‌ توانید بر شخصیت خود اثرگذار باشید.

مطالعه بیشتر  اختلال همراه با استفاده از رایانه و تلفن همراه

یکی از روش‌ های موثر برای بهبود روابط اجتماعی هدف گذاری مسیر است، اگر بدانید که از روابط اجتماعی قرار است چه نوع منفعتی به شما برسد قطعاً می‌ توانید مسیر را درست‌ تر طی کرده و نتیجه را خیلی زودتر دریافت می‌ کنید.

از طرف دیگر مطالعه کتاب‌ های کاربردی جهت تقویت روابط اجتماعی تا حد زیادی می‌ تواند بر سلامت شما اثرگذار باشد و با ارتباط گیری با سایر افراد می‌ توانید مسیر بهتری را در زندگی تجربه کنید.

اگر افرادی که روابط اجتماعی پایینی دارند با کناره‌ گیری از جمع بخواهند که تنهایی را انتخاب کنند قطعاً چنین مسئله‌ ای تشدید شده و نمی‌ توانند هرگز فردی مفید و موفق در جامعه باشند.

با این حال بهتر است که اگر موقعیت مناسبی جهت حضور در جمع پیش آمد حتماً این فرصت را غنیمت شمرده و قرار گرفتن در چنین موقعیت‌ هایی و هم صحبتی با سایر افراد باعث میشود که رفته رفته فرد روابط اجتماعی قوی‌ تری داشته باشد.

همواره توجه داشته باشید که دور ماندن از افکار منفی و به روز بودن و مطالعه اخبار روز باعث می شود تا شما حرف و صحبتی جهت ارائه در جمع داشته باشید.

همین امر باعث می شود تا سایر افراد خیلی بهتر پذیرای شما بوده و به تقویت روابط اجتماعی کمک زیادی خواهد کرد.

گسترش ارتباطات اجتماعی

در صورتی که می خواهید ارتباطاتتان را گسترش دهید به نکات زیر توجه کنید.

پیوستن به گروه های اجتماعی

به دنبال گروه هایی باشید که با علایق شما هماهنگ هستند تا دوستان جدیدی پیدا کنید.

می تواند باشگاه، کتاب، گروه پیاده روی، یا سازمان داوطلبانه باشد.

ثبت نام در کلاس ها

در کلاسی ثبت نام کنید تا با افرادی که علایق مشترک شما را دارند ملاقات کنید.

کلاس های آشپزی، هنر یا تناسب اندام گزینه های خوبی هستند.

شرکت در رویدادهای محلی

برای یافتن جشنواره‌ها، نمایش‌ها، نمایشگاه‌ها و رویدادهای دیگری که می‌توانید با مردم ارتباط برقرار کنید، فهرست‌های رویدادها را بررسی کنید.

برقراری تعاملات کیفی

زمانی که با مردم وقت می گذرانید، از عوامل حواس پرتی جلوگیری کنید، با دقت گوش دهید، جزئیات شخصی را ارائه دهید و حمایت عاطفی ارائه دهید.

برنامه ریزی زمان اجتماعی منظم

فعالیت های اجتماعی را از قبل برنامه ریزی کنید تا منتظر چیزی باشید.

به طور منظم با افراد مهم زندگی خود ملاقات کنید.

در نظر گرفتن حیوانات خانگی

حیوانات خانگی همراهی و محبتی را فراهم می کنند که می تواند به تسکین احساس تنهایی کمک کند. گرفتن سگ یا گربه می‌ تواند باعث تقویت اجتماعی روزانه شود.

مطالعه بیشتر  روان درمانی

گسترش شبکه اجتماعی شما نیازمند تلاش است، اما پاداش بزرگی برای خلق و خو و نگرش ذهنی شما دارد. بر داشتن تعاملات با کیفیت با افراد مهم زندگی خود به طور منظم تمرکز کنید.

علت ضعف در برقراری روابط با سایرین

علت ضعف در برقراری روابط با سایرین
علت ضعف در برقراری روابط با سایرین

برخی از افراد به طور معمول تمایلی به حضور در جمع نداشته و به نوعی می‌ توان گفت که روابط اجتماعی بسیار ضعیفی دارند.

بسیاری از روانشناسان و مشاورین فعال در این حوزه معتقدند که عدم تمایل به حضور در جمع و غیر اجتماعی بودن افراد نشأت گرفته از اختلالات شخصیتی و یا بیماری‌ های روانی است که در حد خفیف تا شدید در افراد نمایان می گردد.

اگر افراد بتوانند علت اصلی عدم روابط سالم در اجتماع را پیدا کنند با بهبود شرایط و تسلط بر ضعف‌ ها می‌ توانند چنین مسئله‌ ای را برطرف کرده و با حضور در جمع و جامعه شخصیتی بهتر و با نشاط خواهند داشت.

معمولاً افرادی که به دلیل اختلالات شخصی از جامعه و سایر افراد دوری می‌ کنند، معمولاً افرادی زودرنج هستند و با کوچک‌ ترین انتقاد به شدت ناراحت می شوند.

این افراد به طور معمول موقعیت اجتماعی خوبی نداشته و در جمع با اختلالات اضطراب و استرس بسیار زیاد مواجه می شوند.

به گونه‌ ای که حتی از بودن در شلوغی‌ ها و در بین سایر افراد ترس و هراس داشته و به طور قطعی می‌ توان گفت که ضعف اعتماد به نفس و عدم عزت نفس در این افراد به وضوح مشخص است.

از دلایل اصلی غیر اجتماعی بودن افراد می‌ توان به مسائل ژنتیکی اشاره کرد، البته اختلالات شخصیتی و کمبودهایی که ممکن است از کودکی با فرد همراه بوده باعث شود تا آنها در بزرگسالی با چنین مسائلی مواجه باشند.

خانواده تاثیر بسیار زیادی در روابط افراد داشته و اگر در دوران کودکی ارتباط سالم به آنها آموزش داده شود، نقش بسیار موثری در بزرگسالی آنها داشته و مهارت‌ های ارتباط با دیگران را خیلی بهتر فرا می‌ گیرند.

به همین دلیل است که از دوران کودکی باید برقراری روابط سالم را به افراد آموزش داده تا در بزرگسالی با چنین مسائل و ضعف‌ هایی مواجه نشوند.

بسیاری از کودکان در سنین پایین مشکلاتی مانند خجالتی بودن و یا کم‌ رویی را تجربه می‌ کنند.

اگر فرزند شما با چنین مسئله‌ ای مواجه است حتما باید آنها را در گروه همسالان قرار داده و یا با سپردن آنها به مراکز آموزشی و مهد کودک‌ ها ارتباط سالم را به آنها آموزش دهید.

زیرا اگر در بزرگسالی با چنین مسائلی مواجه شوند، نمی‌ توانند در جامعه با سایر افراد ارتباط بگیرند و گوشه‌ گیری و تنهایی آنها مانعی بزرگ برای موفقیتشان خواهد بود.

مطالعه بیشتر  راه های مقابله با بیماری پارکینسون

تاثیر روابط سالم بر شخصیت افراد

تاثیر روابط سالم بر شخصیت افراد
تاثیر روابط سالم بر شخصیت افراد

داشتن روابط اجتماعی سالم و قوی با سایر افراد باعث می شود تا روحیه بهتری برای ادامه زندگی داشته و معمولاً این افراد در زندگی شخصی و کاری موفق‌ تر خواهند بود.

زمانی که افراد بتوانند با سایرین به درستی ارتباط بگیرند و در جامعه حضور فعال داشته باشند، روحیه همکاری و کار تیمی آنها افزایش چشمگیری داشته و به مرور زمان مهارت‌ های بیشتری را فرا گرفته و در زندگی خود اجرا می‌ کنند.

به همین دلیل است که افراد فعال در جامعه با روابط اجتماعی بالا در زندگی موفق‌ تر هستند و جایگاه بهتری در جامعه کسب می‌ کنند.

از طرفی آشنایی با افراد جدید باعث می شود تا از نظر اجتماعی مورد حمایت قرار گرفته و به پرورش مغز، ذهن و خلاقیت افراد کمک زیادی خواهد کرد.

افرادی که در جامعه فعال هستند و می‌ توانند به درستی با سایرین ارتباط برقرار کنند و معمولا ترس از تنهایی داشته و زمانی که تنها هستند با خلا و کمبود زیادی مواجه خواهند شد.

این افراد در جمع روحیه بهتری داشته و میزان اعتماد به نفس بیشتر باعث می شود تا شخصیتی ارزشمند داشته باشند.

زمانی که افراد با سایرین ارتباط برقرار می‌ کنند، درک بالاتری نسبت به اشخاص داشته و قطعاً این فرایند باعث می شود تا ارتباط بهتری با دیگران برقرار کنند.

می‌ توانند تا حد زیادی تاثیر مثبتی بر زندگی دیگران داشته باشند و البته می‌ توانند چنین انرژی مثبت را نیز برای خود دریافت کنند.

با این حال بیشترین تاثیر روابط سالم بر شخصیت افراد این است که آنها می‌ توانند با تبادل تجربه اطلاعات بیشتری کسب کرده و قطعاً چنین شرایطی روند زندگی افراد را سمت و سوی مثبتی خواهد برد.

تاثیرات شگفت انگیز آن بر زندگی افراد به وضوح نمایان خواهد شد.

تأثیر روابط اجتماعی بر سلامت جسمانی

محققان کانادایی به این نتیجه رسیده اند که داشتن طیف وسیعی از دوستان می تواند تأثیر مثبتی بر سلامت جسمی و روانی انسان داشته باشد.

مطالعات محققان در مونترال کانادا نشان داده است که افراد اجتماعی عملکرد قلب منظم و بهتری نسبت به سایرین دارند و کمتر دچار حملات قلبی می شوند.

محققان به مدت یک سال احساسات افرادی را که روابط اجتماعی خوبی داشتند مورد مطالعه قرار دادند.

افراد منزوی و تنها دارای ضربان قلب نامنظم هستند، در حالی که ضربان قلب افراد اجتماعی دارای ریتم منظم است.

این مطالعه به نوسانات قلب توجه ویژه ای داشت زیرا ضربان قلب بد و نامنظم می تواند یک زنگ هشدار برای بیماری یا حملات قلبی باشد.

تحقیقات همچنین نشان داده است افرادی که ارتباطات اجتماعی قوی دارند و از نظر اجتماعی فعال هستند کمتر به دیابت نوع 2 مبتلا می شوند.

2 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر من توی روابط سمی ای هستم که تاثیر بدی روی سلامت روان من گذاشتن اما توانایی قطع رابطه ندارم. پیشنهاد شما چیه؟

    1. سلام. روابط سمی می‌توانند بسیار آسیب‌زا باشند و خروج از آنها ممکن است دشوار باشد. صحبت با یک مشاور یا روانشناس می‌تواند بسیار مفید باشد. آنها می‌توانند به شما راهنمایی‌های حرفه‌ای بدهند و کمک کنند تا شرایط شما بهتر شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *