اسکیزوفرنی چیست و چه علائمی دارد؟

اسکیزوفرنی چیست و چه علائمی دارد؟

اسکیزوفرنی از آن دسته اختلالات مغزی جدی است که نحوه تفکر افراد را تحت تاثیر قرار داده و مستقیماً بر اعمال و بیان احساسات آنها اثرگذار است.

افراد مبتلا به اسکیزوفرنی در  برقراری روابط با دیگر افراد با محدودیت و مشکل مواجه شده و حتی ممکن است در موقعیت‌ های کاملاً طبیعی و آرام وحشت زده و مضطرب به نظر برسند، این افراد درک درستی از وقایع طبیعی اطراف خود نداشته و در صورت عدم کنترل بیماری این حالات تشدید میشود.

برخی از افراد تصور می‌ کنند که تمامی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی دچار چند شخصیت مجزا از یکدیگر هستند اما متخصصان اسکیزوفرنی را یک جنون آنی دانسته و معتقدند که این بیماری روانی باعث عدم تشخیص تخیل از واقعیت میشود.

این افراد نمی‌ توانند با جهان پیرامون خود به درستی ارتباط برقرار کنند و حتی ممکن است در موقعیت‌ های کاملاً طبیعی و عادی صداها و تصاویر را به صورت نامناسب مشاهده یا درک کنند و این مسئله بر حال نامساعد آنها اثرگذار خواهد بود.

تمامی کسانی که با بیماران اسکیزوفرنی در تماس بوده‌ اند حالات و طرز رفتار آنها را کمی مشکوک و ترسناک می‌ دانند و معتقدند که تغییرات ناگهانی که در شخصیت آنها اتفاق می‌ افتد می‌ تواند برای فرد و حتی دیگران خطرآفرین باشد.

اگر بخواهیم در مورد نشانه‌ ها و علائم بیماری اسکیزوفرنی صحبت کنیم قبل از هر چیز باید بدانید که این افراد زوال شخصیت را به طور جدی تجربه می‌ کنند به گونه‌ ای که بی ‌دلیل در مواقع مختلف مضطرب به نظر می‌ رسند و احساسات غیر واقعی و مبهم خواهند داشت به گونه‌ ای که تخیل آنها سبب رویا پردازی‌ های غیر واقعی شده و با توجه به شخصیت و بیماری که دارند این تخیلات را باور می‌ کنند.

اما مهم است بدانید که افراد مبتلا به بیماری اسکیزوفرنی به مرور زمان گوشه‌ گیر شده و تمایلی به حضور در جمع و اجتماع ندارند، از طرفی کاهش اشتها، توهم شنیدن و یا دیدن اتفاقات غیر واقعی برای آنها رخ داده و ممکن است حرف‌ های نامربوط بزنند.

مطالعه بیشتر  هوش عاطفی(هوش هیجانی) چیست؟

افراد مبتلا به اسکیزوفرنی به مرور زمان کنترلی بر احساسات خود نداشته و حتی ممکن است در حالت هوشیاری کامل با هذیان گفتن موجب ترس ذهنی و نگرانی اطرافیان شوند.

از دیگر علائم بیماری اسکیزوفرنی باید به کمتر شدن تمرکز افراد اشاره کرد و به مرور زمان شاهد اختلالاتی در خواب بوده و تحریک پذیری زیادی را تجربه می‌ کنند، با وجود بیماری اسکیزوفرنی قطعاً افراد در زمینه یادگیری با مشکل برخورده و ادامه روند تحصیل برای آنها غیر ممکن یا سخت میشود.

آیا کم بودن عزت نفس باعث بروز اسکیزوفرنی می شود؟

آیا کم بودن عزت نفس باعث بروز اسکیزوفرنی می شود؟
آیا کم بودن عزت نفس باعث بروز اسکیزوفرنی می شود؟

بسیاری از کسانی که با کمبود عزت نفس مواجه هستند ممکن است با گوشه‌ گیری از اجتماع تنها بودن را ترجیح داده و این مسئله باعث پس رفت آنها در زمینه‌ های مختلف میشود.

اما اگر افراد در زمان مناسب برای درمان و افزایش عزت نفس پایین و تقویت آن اقدامات لازم را انجام ندهند ممکن است به مرور زمان شاهد پدیدار شدن اختلالات روانی باشند که از مهمترین آنها می‌ توان به اسکیزوفرنی اشاره کرد.

متخصصان بر این باورند که عزت نفس پایین می‌ تواند عامل و زمینه‌ ای برای ابتلا به اسکیزوفرنی باشد، این افراد در پی تنهایی زیاد و عدم ارتباط با دیگران ممکن است ضمن برقراری ارتباط با خود دچار هذیان گویی شده و نسبت به محیط پیرامون درک درستی نخواهند داشت، این افراد به مرور زمان رفتارهای آشفته از خود نشان داده و از آنجایی که تنها بودن را ترجیح می‌ دهند به مرور زمان شخصیتی کاملاً نامرتب و ناهماهنگ خواهند داشت به گونه‌ ای که حتی توانایی بروز احساسات خود را از دست داده و هر لحظه گوشه گیر و تنهاتر میشوند.

مطالعه بیشتر  آنتوموفوبیا چیست؟

با تمام این تفاسیر متخصصان کمبود عزت نفس را عاملی برای بیماری‌ های روانی از جمله اسکیزوفرنی دانسته و معتقدند که برای تقویت عزت نفس باید در زمان مناسب اقدام شود.

آیا اسکیزوفرنی می تواند در پی وجود هوش هیجانی در افراد رخ بدهد؟

زمانی که صحبت از ابتلا به بیماری اسکیزوفرنی میشود این مسئله به وجود می‌ آید که آیا هوش هیجانی پایین می‌ تواند عاملی برای ابتلا به این بیماری روانی باشد یا خیر.

قبل از هر چیز مهم است بدانید که هوش هیجانی بالا در افراد باعث خودآگاهی بیشتر شده و آنها هیجانات و احساسات خود را بیش از دیگران خواهند شناخت.

از طرفی این افراد توانایی زیادی برای خود مدیریتی داشته و می‌ توانند احساسات و هیجانات خود را در موقعیت‌ های مختلف به درستی کنترل کنند.

افرادی که با هوش هیجانی بالا مواجه هستند درک درستی از محیط پیرامون خود داشته و به نوعی می‌ توانند روابط خود را با دیگران به درستی مدیریت کنند، این مسئله نشان می‌ دهد که افراد به دلیل ذهن آرام و مدیریت شده‌ ای که دارند هرگز در مواجهه با بیماری اسکیزوفرنی قرار نمی‌ گیرند و حتی در صورت قرار گرفتن در معرض چنین اختلالی شرایط را سریعاً برای درمان و کنترل وضعیت خود فراهم خواهند کرد.

با این حال متخصصان به تمامی کسانی که در مواجهه با بیماری اسکیزوفرنی قرار می‌ گیرند توصیه دارند تا راه‌ های موثر برای افزایش هوش هیجانی را در پیش گرفته تا برای درمان بیماری اسکیزوفرنی به موفقیت برسند هر چند که اگر هوش هیجانی تقویت شود افراد هرگز این نوع بیماری‌ های روانی و اختلالات مغزی را تجربه نخواهند کرد.

چگونه می توان اسکیزوفرنی را درمان کرد؟

چگونه می توان اسکیزوفرنی را درمان کرد؟
چگونه می توان اسکیزوفرنی را درمان کرد؟

زمانی که افراد با علائم اولیه اسکیزوفرنی مواجه میشوند مهم است که حتماً با روانپزشک و روانشناس مسئله را در میان گذاشته تا قبل از از بین رفتن فرصت طلایی شرایط برای درمان این اختلال روانی فراهم شود.

مطالعه بیشتر  تکنیک های مدیریت استرس

متخصصان فعال در این زمینه بهترین روش برای درمان اسکیزوفرنی را دارو درمانی می‌ دانند و معتقدند که برخی از انواع داروهای ضد روان پریشی می‌ تواند بر حفظ سلامت این بیماران موثر باشد.

دسته دیگری از انواع داروها مستقیماً بر تثبیت خلق و خوی افراد اثرگذار است، همچنین داروهای ضد افسردگی می‌ تواند برای درمان اسکیزوفرنی مناسب باشد.

اما برای درمان اسکیزوفرنی متخصصان تنها به دارو درمانی اکتفا نمی‌ کنند بلکه نیاز است که از طریق مشاوره اطلاعاتی را به بیماران انتقال داده و به بهبود وضعیت روانی آنها کمک شایانی خواهند کرد.

متخصصان برای درمان اسکیزوفرنی فعالیت‌ های توانبخشی را گزینه مناسبی دانسته و عمدتا با این کار می‌ توانند مهارت‌ های اجتماعی و آموزشی افراد را بهبود دهند.

همچنین اصلاح شناختی به معنی استفاده از تکنیک‌ های مناسب برای جبران مشکلاتی است که مربوط به پردازش اطلاعات از طرف بیماران میشود، اما به یاد داشته باشید که در کنار تمامی روش‌ های گفته شده روان درمانی هم می‌ تواند در بهبود اسکیزوفرنی موثر باشد.

البته مشاوره خانوادگی و دریافت کمک از دیگر اعضای خانواده روشی مناسب برای مقابله و درمان اسکیزوفرنی خواهد بود، با تمام این تفاسیر مهم است بدانید که تا به امروز درمانی قطعی و دارویی مجزا برای بهبود اسکیزوفرنی پیدا نشده است و متخصصان از ترکیب داروهای مختلف برای بهبود این عارضه استفاده می‌ کنند.

مسئله مهم این است که درمان اسکیزوفرنی برای هر کدام از بیماران با روش خاصی انجام میشود و یک روش یکسان برای همه کاربرد ندارد، متخصصان در مواجهه با هر کدام از بیماران از سایر روش‌ های تشخیصی استفاده کرده تا بررسی کنند که با توجه به شدت آسیب و وضعیت روانی افراد کدام شیوه درمانی برای آنها مناسب‌ تر است.

قطعاً در این شرایط بیماران نتایج بسیار خوبی از شیوه‌ های درمانی دریافت کرده و این عارضه اگر تحت نظر متخصصان برتر درمان شود به طور کامل بهبود پیدا می کند و در کوتاه مدت شاهد تشدید و عود مجدد بیماری نخواهید بود.

 

12 پاسخ

    1. اسکیزوفرنی قابل درمان است، اما درمان‌ها معمولاً به کاهش علائم و مدیریت بیماری کمک می‌کنند. درمان شامل داروهای ضد روان‌پریشی، مشاوره روان‌پزشکی و پشتیبانی اجتماعی است.

    1. اسکیزوفرنی دارای یک عامل ژنتیکی قوی است و افرادی که اعضای خانواده مبتلا به این بیماری دارند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آن هستند.

  1. وقت بخیر اطرافیان چطور می تونن به فرد مبتلا به اسکیزوفرنی کمک کنند؟

    1. ارائه پشتیبانی عاطفی، تشویق به پیگیری درمان، کمک به مدیریت استرس و فراهم کردن محیطی پایدار و بدون تنش می‌تواند مفید باشد.

    1. داروهای ضد روان‌پریشی مانند کلوزاپین، ریسپریدون و اولانزاپین معمولاً برای کاهش علائم اسکیزوفرنی تجویز می‌شوند.

    1. با مدیریت مناسب از طریق درمان و پشتیبانی، بسیاری از افراد مبتلا به اسکیزوفرنی می‌توانند زندگی پربار و مستقلی داشته باشند.

    1. اغلب بین دهه‌های 20 تا 30 سالگی. با این حال، ممکن است علایم اولیه آن در دوران نوجوانی یا حتی قبل از این سنین ظاهر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *